POOL weekenden 2020

Herken je de behoefte aan wezenlijke verandering op lange termijn?

Dat je heel hard werkt aan van alles wat er speelt in je leven, maar tegen dezelfde dingen aan blijft lopen? Dat je een workshop volgt hier, een thema-avond daar, een boek leest of een webinar volgt. En dat je dan wel weer even voort kan, maar toch niet echt de instrumenten in handen hebt om jezelf in goeie banen te blijven leiden?

Of dat je juist een start wil maken met je persoonlijke ontwikkeling. Maar niet ‘zomaar’ iets wil doen wat geen vervolg krijgt, of waarbij je op niemand terug kan vallen in minder goede tijden?

In beide gevallen zijn de POOL weekenden op jou van toepassing. Ik zie je graag in de groep die start in januari 2020.

” Richt je op deuren, niet op muren ”

"Richt je op deuren, niet op muren"

De kracht van de POOL weekenden

De POOL weekenden zijn georganiseerd als vier keer een vrijdag/zaterdag met overnachting en een looptijd van tien maanden. We starten in de winter en eindigen in de herfst.

Het feit dat je overnacht maakt dat je langer dan bij dag/avond-trainingen uit je eigen systeem bent, waardoor je ontwikkeling sneller gaat. Omdat we elkaar steeds na twee of drie maanden weer terugzien krijg je de kans om te verdiepen en op thema’s terug te komen.

 

Wat leveren de POOL weekenden je op?

 

De POOL weekenden leveren je oplossingen en handreikingen voor wat je in je leven bezighoudt en waar je (beter) mee wil leren omgaan. Je maakt je methoden en technieken eigen die je in de rest van je leven kunt gebruiken.

Dat klinkt heel breed en dat is het ook. Want wat je tegenkomt in je leven is ook breed. Het kan gaan over inzicht in patronen, vinden van balans, verbeteren van relaties, verwerken van verdriet of loskomen van gevoelens en ideeën die je in de weg zitten.

Het leven is cyclisch, thema’s keren soms terug. Inzicht in wat er bij jezelf gebeurt en hoe je de situatie wil benaderen is dan essentieel.

Tijdens de POOL weekenden zit je in een kleine groep en doe je daarnaast ook veel individueel. Zo maken we gebruik van het feit dat sommige processen waardevol zijn in een groep en dat je andere beter alleen kunt ervaren.

 

Wat gaan we doen tijdens de POOL weekenden?

Tijdens de POOL weekenden gaan we aan het werk met alle processen die plaatsvinden tussen ‘jou en jou’ en ‘jou en je omgeving’. Je gaat je verdiepen in de thema’s die voor jou belangrijk zijn en wat voor jou geen aandacht behoeft laten we rusten. We gebruiken werkvormen en instrumenten uit o.a. de NLP, Mindfulness, hypnotherapie en coaching.

De POOL weekenden vinden plaats in een prachtig stukje Nederland. Er zit voldoende ruimte in het programma voor ontspanning en reflectie, de tijd die nodig is voor transformatie.

Je bent er echt even helemaal uit, er wordt heerlijk voor je gekookt en je hebt een slaapkamer met douche en toilet voor jezelf alleen.

 

Wanneer zijn de POOL weekenden in 2020?

  • Vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2020
  • Vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020
  • Vrijdag 26 en zaterdag 27 juni 2020
  • Vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2020

 

Voor wie is de POOL weekenden training bedoeld?

Iedereen is welkom, voor deze training is er geen specifieke doelgroep. We hebben 12 plaatsen.

 

Wie ben ik

Ik ben Ruth Evers, van huis uit verloskundige en de laatste tien jaar mede-eigenaar van Talmor. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

Talmor is een training- en coachingbureau in de zorg en zo heb ik me de laatste jaren veel beziggehouden met individuele coaching, teamcoaching en teamtrainingen. In de loop der jaren deed ik opleidingen op het gebied van coaching, hypnotherapie, NLP, Mindfulness en familieopstellingen.

Ik zie uit naar de POOL weekenden waarin vele elementen waarvan ik zeker weet dat ze essentieel zijn voor persoonlijke ontwikkeling aan bod komen.

 

KNOV punten (bijscholing verloskundigen)

KNOV

De Talmor POOL weekenden zijn geaccrediteerd door de KNOV voor 16 A punten en 52 D punten.

 

Twijfel je nog?

Ik kan me voorstellen dat je mij misschien even wil spreken voor je besluit om mee te doen. Dat kan natuurlijk! Als je contact legt met Talmor plannen we een belafspraak voor je in.

 

Aanmelden

Details Prijs Aantal:
Deelname POOL weekenden 2020Toon details + €2,150.00 (EUR)   Verlopen

 

Enkele ervaringen na Pool weekend 2018

Ik wist niet precies wat ik kwam doen maar ik wist wel dat het tijd was om iets te doen voor/aan mezelf. En dat ik Ruth een fijn iemand vond. Dus me ingeschreven en echt veel meer bereikt dan ik had verwacht. Vooral omdat het 4 weekenden zijn ontkom je niet aan je leerproces 😬😁.

Ik vond het alleen al fantastisch om te zien hoe Ruth in een groep van 12 mensen ieder hun eigen proces kon laten beleven. Op de juiste momenten de juiste mensen aanspreken of juist laten. Echt vet 🙂 en dat in een zeer veilig klimaat. Dan nog een top locatie en fantastisch eten!! Je geeft jezelf echt een kado als je mee doet met POOL.

Floor

…“dat je heel hard werkt aan van alles wat er speelt in je leven, maar dat je steeds tegen dezelfde dingen aan blijft lopen”… Ja, dat herkende ik wel. Toch vond ik de POOL een grote stap, maar Ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik die heb gezet! In een schitterende omgeving, met Ruth en Marieke die ontroerend goed voor je zorgen en je alle mogelijkheden geven om jezelf te ontwikkelen, in een groep met prachtige mensen, ben ik echt verder gekomen met de thema’s die spelen in mijn leven. Het was de meest zinvolle investering in mezelf die ik in lange tijd gedaan heb. Maar naast zinvol waren de weekenden ook warm, waardevol, en liefdevol, maar ik zat dan ook in een top- groep. En had een top- coach, maar die is gegarandeerd!

I., gynaecoloog

Mocht je twijfelen, niet doen! De POOL training is een cadeau aan jezelf. Eindelijk een training die niet een aantal weken een goed gevoel geeft, maar een training die daadwerkelijk een jaar lang focust op daadwerkelijke ontwikkeling en verandering op lange termijn. Ik dacht dat ik nooit zou meedoen aan een groepstraining, maar het is een hele fijne en vertrouwde ervaring geweest. Al die momenten waarin je de bevestiging krijgt dat je niet de enige bent die wel eens twijfelt, een slechte keuze maakt of iets met zich meedraagt. Ruth weet wat ze doet, waar ze het over heeft en ziet wat je nodig hebt. En dit alles in een vertrouwde en prachtige omgeving. Go for it!

A.

Pool was voor mij: tijd voor mezelf, tijd voor bezinning. Alleen, maar ook in de groep. In het “Hoge Noorden”, maar ook thuis. Hard werken, maar ook tijd voor ontspanning.
Ik ben beter naar mezelf gaan luisteren. Ik ben beter voor mezelf gaan zorgen. Ik maak keuzes die goed voor me zijn. Ruth is helder, zacht, maar ook to the point. Fijn dat er tussen de weekenden ook ruimte was voor terugkoppeling. Marieke heeft voor ons heerlijk gekookt. Echte verwennerij. Voor mij was na weekend 4 de cirkel rond. Het klopte! Genoeg handvatten en tools om het zelf te doen.

Heidi, verloskundige

Het hele leven is na POOL voor mij een stuk helderder geworden. Ruth geeft hele liefdevolle, veilige en kundige begeleiding. Het was een cadeau om mee te mogen doen.

B.

Ik heb mij destijds ingeschreven voor de POOL omdat ik, als ZZP praktijkmanager van diverse huisartsenpraktijken, moeite had om werk en privé gescheiden te houden. Met name gaf dit privé echte problemen.

De poolweekenden hebben mij meer gebracht dan ik ooit kon hopen. Ruth wist met veel respect en liefde mee te lopen in mijn obstakels. Van sommige obstakels was ik op de hoogte maar een aantal waren echte Eyeopeners, dit was best een confrontatie met mijzelf. Hier heeft Ruth mij geweldig in begeleid en diverse handvatten aangereikt waar ik uit kon kiezen. Hierdoor heb ik makkelijker keuzes kunnen maken die voor mij echt nodig waren. Fijn was het dat Ruth tussen de weekenden door ook bereikbaar was. Een enorm pluspunt was de locatie, in Friesland, hierdoor ben je helemaal los van je dagelijkse beslommeringen. Er werd heerlijk voor ons gekookt en gezorgd door Marieke.

Inmiddels ervaar ik dat de opgedane kennis en de door mij gemaakte keuzes een verrijking voor mijzelf en mijn privéleven zijn.

Een jaar is juist goed maar wat zal ik het missen!

Eveline, praktijkmanager huisartsenpraktijken

Ik heb de POOL weekenden als intensief maar ook heel gezellig en warm ervaren.

Ik zag er als een berg tegenop om 2 dagen van huis te zijn en dan ook nog eens van vroeg tot laat aan de gang te zijn. Maar door de uitstekende verzorging en het afwisselende programma viel dit ontzettend mee. Ik ging iedere keer met een goed gevoel naar huis.

Door in de weekenden alleen maar met jezelf bezig te zijn, heeft het me bewust gemaakt, van wie ik nu eigenlijk écht ben en wat ík echt wil. Het heeft me handvatten gegeven om te gaan met (voor mij) lastige situaties.

Juist ook door het delen (van bepaalde dingen) met de groep heeft het me doen realiseren waar ik eigenlijk voor sta.

Door die weekenden heb ik me echt weer even kunnen opladen!

M., klinisch verloskundige

POOL heeft voor mij betekend:

Apart gezette tijd om me meer bewust te worden van wat ik belangrijk vind in het leven, d.w.z. verbinding, met mezelf en met anderen -grenzen aangeven -even weg van de hectiek en tot rust komen. Waardevolle oefeningen om te focussen, en om mezelf beter te begrijpen -handvatten om mezelf op waarde te schatten -bijzondere ontmoetingen met de medecursisten, de veilige omgeving die Ruth wist te creëren en vast te houden gedurende alle weekenden -iedereen mocht er zijn, geen oordeel. Maatjes (veel aan gehad). Zeer waardevol, ik kan het iedereen aanraden die op persoonlijk vlak vooruit wil.

Janneke, verloskundige

De Poolweekenden hebben voor mij een kentering in mijn leven betekend. Ik heb mijzelf gevonden en dan met name ontdekt wat ik waard ben en wat ik voor de toekomst voor mijzelf zou willen. Zelfvertrouwen en zelfcompassie zijn hierin mijn kernwoorden.

L.K., huisarts

Pool heeft mij sterker gemaakt in voelen wat voor mij belangrijk is en geholpen daar concrete stappen in te maken.
Deze ontwikkeling is gevoed door de oefeningen, met mezelf en met elkaar, maar ook door de directe, liefdevolle aanpak van Ruth.
Het ‘zo ver weg’ zijn van de bewoonde wereld en de verwennerijen van Marieke hebben dit proces versterkt.
De groep zelf voelde al snel vertrouwd, aangezien iedereen zich op een of ander moment bloot gaf.
Liefst zou ik er jaarlijks mee doorgaan!

M.H.

De Poolweekenden waren in 1e instantie confronterend en spannend. Ik kwam in een warme en veilige omgeving terecht, je gaat met jezelf aan de slag en het opent nieuwe inzichten in jezelf en je krachten. De begeleiding van Ruth was echt heel goed, respectvol en warm en gelukkig op een nuchtere manier. We hebben elkaar steeds beter leren kennen en het wederzijds respect was enorm groot. Gehuild maar ook enorm gelachen. Er was genoeg ruimte voor ontspanning en de soms confronterende oefeningen wisselde af met leuke activiteiten. Het heeft me handvatten gegeven om mijn leven anders in te richten. Mooie omgeving en lekker gegeten. Voelde al na het 1e weekend als een cadeau voor mezelf.

I.S.

Na Pool wist ik wat waar is over mezelf en welke onwaarheden mij daarvoor belemmerd hadden. Ik durf weer keuzes te maken en dromen te creëren. Ik voel mij opnieuw geboren!

Yvonne B.