POOL weekenden 2019

Herken je de behoefte aan wezenlijke verandering op lange termijn?

Dat je heel hard werkt aan van alles wat er speelt in je leven, maar tegen dezelfde dingen aan blijft lopen? En dat je dan een workshop doet hier, een thema-avond daar, een boek leest of een webinar volgt en dat je dan wel weer even voort kan, maar toch niet echt de instrumenten in handen hebt om jezelf in goeie banen te blijven leiden?

Of dat je juist een start wil maken met je persoonlijke ontwikkeling maar niet ‘zomaar’ iets wil doen wat dan geen vervolg krijgt of waarbij je op niemand terug kan vallen in minder goede tijden?

In beide gevallen zijn de POOL weekenden op jou van toepassing en zie ik je graag in de groep die start in januari 2019.

” Richt je op deuren, niet op muren ”

 

Wie ben ik

Ik ben Ruth Evers, van huis uit verloskundige en de laatste tien jaar mede-eigenaar van Talmor. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Talmor is een training- en coachingbureau in de zorg en zo heb ik me de laatste jaren veel beziggehouden met individuele coaching, teamcoaching en teamtrainingen. In de loop der jaren deed ik opleidingen op het gebied van coaching, hypnotherapie, NLP,  Mindfulness en familieopstellingen. Ik zie uit naar de POOL weekenden waarin vele elementen waarvan ik denk dat ze essentieel zijn voor persoonlijke ontwikkeling aan bod komen.

 

De kracht van weekenden

De POOL weekenden zijn georganiseerd als vier keer een vrijdag/zaterdag met overnachting en een looptijd van tien maanden. We starten in de winter en eindigen in de herfst. Het feit dat je overnacht maakt dat je langer dan bij dag/avond-trainingen uit je eigen systeem bent, waardoor je ontwikkeling sneller gaat. Omdat we elkaar steeds na twee of drie maanden weer terugzien krijg je de kans om te verdiepen en op thema’s terug te komen.

Wat levert het je op?

De POOL weekenden leveren je oplossingen en handreikingen voor wat je in je leven bezighoudt en waar je (beter) mee wil leren omgaan. Je maakt je methoden en technieken eigen die je in de rest van je leven kunt gebruiken. Dat klinkt heel breed en dat is het ook. Want wat je tegenkomt in je leven is ook breed. Het kan gaan over inzicht in patronen, vinden van balans, verbeteren van relaties, verwerken van verdriet of loskomen van gevoelens en ideeën die je in de weg zitten.

Het leven is cyclisch, thema’s keren soms terug. Inzicht in wat er bij jezelf gebeurt en hoe je de situatie wil benaderen is dan essentieel.

Tijdens de POOL weekenden zit je in een kleine groep en doe je daarnaast ook veel individueel. Zo maken we gebruik van het feit dat sommige processen waardevol zijn in een groep en dat je andere beter alleen kunt ervaren.

Wanneer?

  • 11 en 12 januari 2019
  • 22 en 23 maart 2019
  • 14 en 15 juni 2019
  • 13 en 14 september 2019

 

Wat gaan we doen

Tijdens de POOL weekenden gaan we aan het werk met alle processen die plaatsvinden tussen ‘jou en jou’ en ‘jou en je omgeving’. Je gaat je verdiepen in de thema’s die voor jou belangrijk zijn en wat voor jou geen aandacht behoeft laten we rusten. We gebruiken werkvormen en instrumenten uit o.a. de NLP, Mindfulness, hypnotherapie en coaching.

De POOL weekenden vinden plaats in een prachtig stukje Nederland. Er zit voldoende ruimte in het programma voor ontspanning en reflectie, de tijd die nodig is voor transformatie.

Je bent er echt even helemaal uit, er wordt heerlijk voor je gekookt en je hebt een slaapkamer met douche en toilet voor jezelf alleen.

Wil je met mij kijken of het wat voor je is?

Ik kan me voorstellen dat je mij misschien even wil spreken voor je beslist mee te doen. Dat kan natuurlijk en als je contact legt met Talmor plannen we een belafspraak voor je in. Onderaan deze uitnodiging vind je onze contactgegevens.

Iedereen is welkom, voor deze training is er geen specifieke doelgroep en we hebben 14 plaatsen.

Aanmelden

Prijs Aantal:
Deelname POOL weekenden 2019Toon details + €1,980.00 (EUR)  

 

Enkele ervaringen na Pool weekend 2018

Ik heb mij destijds ingeschreven voor de POOL omdat ik, als ZZP praktijkmanager van diverse huisartsenpraktijken, moeite had om werk en privé gescheiden te houden. Met name gaf dit privé echte problemen.

De poolweekenden hebben mij meer gebracht dan ik ooit kon hopen. Ruth wist met veel respect en liefde mee te lopen in mijn obstakels. Van sommige obstakels was ik op de hoogte maar een aantal  waren echte Eyeopeners, dit was best een confrontatie met mijzelf. Hier heeft Ruth mij geweldig in begeleid en diverse handvatten aangereikt waar ik uit kon kiezen. Hierdoor heb ik makkelijker keuzes kunnen maken die voor mij echt nodig waren. Fijn was het dat Ruth tussen de weekenden door ook bereikbaar was.  Een enorm pluspunt was de locatie, in Friesland, hierdoor ben je helemaal los van je dagelijkse beslommeringen. Er werd heerlijk voor ons gekookt en gezorgd door Marieke.

Inmiddels ervaar ik dat de opgedane kennis en de door mij gemaakte keuzes een verrijking voor mijzelf en mijn privéleven zijn.

Een jaar is juist goed maar wat zal ik het missen!

Eveline Brand, praktijkmanager huisartsenpraktijken

Ik heb de POOL weekenden als intensief maar ook heel gezellig en warm ervaren.

Ik zag er als een berg tegenop om 2 dagen van huis te zijn en dan ook nog eens van vroeg tot laat aan de gang te zijn. Maar door de uitstekende verzorging en het afwisselende programma viel dit ontzettend mee. Ik ging iedere keer met een goed gevoel naar huis.

Door in de weekenden alleen maar met jezelf bezig te zijn, heeft het me bewust gemaakt, van wie ik nu eigenlijk écht ben en wat ík echt wil. Het heeft me handvatten gegeven om te gaan met (voor mij) lastige situaties.

Juist ook door het delen (van bepaalde dingen) met de groep heeft het me doen realiseren waar ik eigenlijk voor sta.

Door die weekenden heb ik me echt weer even kunnen opladen!

M.B. – Klinisch verloskundige

POOL heeft voor mij betekend:

– apart gezette tijd om me meer bewust te worden van wat ik belangrijk vind in het leven, d.w.z. verbinding, met mezelf en met anderen -grenzen aangeven -even weg van de hectiek en tot rust komen

– waardevolle oefeningen om te focussen, en om mezelf beter te begrijpen -handvatten om mezelf op waarde te schatten -bijzondere ontmoetingen met de medecursisten, de veilige omgeving die Ruth wist te creëren en vast te houden gedurende alle weekenden -iedereen mocht er zijn, geen oordeel

– maatjes (veel aan gehad)

-zeer waardevol, ik kan het iedereen aanraden die op persoonlijk vlak vooruit wil

Janneke – verloskundige

De Poolweekenden hebben voor mij een kentering in mijn leven betekend. Ik heb mijzelf gevonden en dan met name ontdekt wat ik waard ben en wat ik voor de toekomst voor mijzelf zou willen. Zelfvertrouwen en zelfcompassie zijn hierin mijn kernwoorden.

L.K. – Huisarts

Pool heeft mij sterker gemaakt in voelen wat voor mij belangrijk is en geholpen daar concrete stappen in te maken.
Deze ontwikkeling is gevoed door de oefeningen, met mezelf en met elkaar, maar ook door de directe, liefdevolle aanpak van Ruth.
Het ‘zo ver weg’ zijn van de bewoonde wereld en de verwennerijen van Marieke hebben dit proces versterkt.
De groep zelf voelde al snel vertrouwd, aangezien iedereen zich op een of ander moment bloot gaf.
Liefst zou ik er jaarlijks mee doorgaan!

M.H. – Verloskundige

De Poolweekenden waren in 1e instantie confronterend en spannend. Ik kwam in een warme en veilige omgeving terecht, je gaat met jezelf aan de slag en het opent nieuwe inzichten in jezelf en je krachten. De begeleiding van Ruth was echt heel goed, respectvol en warm en gelukkig op een nuchtere manier. We hebben elkaar steeds beter leren kennen en het wederzijds respect was enorm groot. Gehuild maar ook enorm gelachen. Er was genoeg ruimte voor ontspanning en de soms confronterende oefeningen wisselde af met leuke activiteiten. Het heeft me handvatten gegeven om mijn leven anders in te richten. Mooie omgeving en lekker gegeten. Voelde al na het 1e weekend als een cadeau voor mezelf.

I.S. – Verloskundige

Na Pool wist ik wat waar is over mezelf en welke onwaarheden mij daarvoor belemmerd hadden. Ik durf weer keuzes te maken en dromen te creëren. Ik voel mij opnieuw geboren!

Yvonne B.