Conferentie Opgesloten Verborgen Vrouwen

Wist u dat er in Amsterdam ongeveer 300 Opgesloten Verborgen Vrouwen leven? En mogelijk ook in andere grote steden waar nog geen onderzoek gedaan is?

 

Het probleem van verborgen vrouwen is niet algemeen bekend. Juist omdat de problematiek zich in het ‘verborgene’ afspeelt, is er ook geen goed zicht op de totale omvang. Toch komen er signalen van zorgverleners die tijdens huisbezoeken situaties aantreffen waarvan zij vermoeden dat er iets niet klopt, maar niet weten wat zij daarmee aan moeten. Los van de omvang van het probleem, is de ernst van deze situaties zo schrijnend dat hieraan meer bekendheid moet worden gegeven. Het was tijd dat we in Amsterdam de krachten bundelen om een goede signalering én aanpak te realiseren om deze verborgen vrouwen adequaat te helpen.

Daarom organiseerden 1ste Lijn Amsterdam en Talmor in samenwerking met Veilig Thuis, AOF, SASS en gemeente Amsterdam een conferentie over Opgesloten Verborgen Vrouwen in Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst werden de deelnemers geïnformeerd en werd er een signalenlijst en stappenplan gepresenteerd.

 

 

Downloads

PPT Conferentie Opgesloten Verborgen Vrouwen – 30 mei 2016

Signaalkaart

Stappenplan

Pictokaart

Pictokaart voorkant Pictokaart achterkant