DISC-Communicatiestijlen training

DISC-Communicatiestijlen training

Met DISC-Communicatiestijlen training bieden we je een dag vol kennis, inzichten, leren van en met elkaar, met veel praktische oefening. Alles wat je leert is direct toepasbaar in je werk en privéleven. Gedurende de dag is er volop ruimte voor eigen inbreng en bieden we persoonlijke begeleiding.

Deze training is praktisch, licht en actief en is gebaseerd op de bekende DISC factor methode. Voorafgaand aan de training vullen de deelnemers een DISC profiel-vragenlijst in, die uitvoerig behandeld wordt tijdens de training. Onze trainers zijn gecertificeerde DISC-trainers.

Onderwerpen

  • Gedrag- & communicatiestijlen: welke verschillende manieren van denken, doen en communiceren hanteren mensen?
  • Welke voorkeurstijl heb jij, welke stijl hanteert de ander?
  • Wat is het effect van stijlverschillen: waarom ‘bots’ je met de een en ‘klik’ je met de ander?
  • Hoe herken je de stijlverschillen?
  • Hoe overbrug je de verschillen: wat is belangrijke informatie, wat motiveert, wat hebben jullie van elkaar nodig? Op welke toon/ met welke energie?
  • Lichaamstaal & non-verbale communicatie: hoe ‘lees’ je de ander in zijn ‘taal’?
  • Hoe bouw je snel vertrouwen? Hoe herstel je vertrouwen?

Omdat je te maken hebt met

Gesprekken voeren onder tijdsdruk terwijl je toch goede kwaliteit wilt leveren; mondige klanten/ collega’s die eisen stellen en weerstand bieden; situaties onder spanning en/of druk, waarin geen tijd is voor de opbouw van een relatie of het kweken van begrip; taken die soms weinig uitdaging voor jou bieden; terugkerende ergernissen of stagnaties in communicatie.

Wil jij leren hoe je

Snel die ‘klik’ maakt met steeds wisselende gesprekspartners? Informatie zodanig brengt, dat je begrepen wordt zoals je bedoelt? De non-verbale signalen beter kunt interpreteren en benutten? In korte tijd gepaste informatie en begeleiding geeft, zonder jezelf uit te putten? Uit een (werk)dag (nog) meer voldoening kan halen?

Kies dan voor een DISC-Communicatiestijlen training voor jouw team of organisatie.