POOL jaarprogramma 2024

POOL jaarprogramma 2024

Ben je goed bezig maar heb je het gevoel dat je niet echt de instrumenten in handen hebt om jezelf in goede banen te blijven leiden?

Of wil je graag aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling, maar niet ‘zomaar’ iets doen dat geen vervolg krijgt? Of waarbij je op niemand terug kan vallen als het even tegenzit?

Dan is het POOL Jaarprogramma ‘Persoonlijke Ontwikkeling Op Langetermijn’ voor jou gemaakt.

POOL jaarprogramma 2024

De kracht van de weekenden

Het POOL Jaarprogramma is georganiseerd als vier keer een weekend: vrijdag/zaterdag met overnachting. Tussentijds zijn er één-op-één coachinggesprekken.

Doordat je ook blijft overnachten ben je echt even los uit je eigen systeem. Dat zorgt ervoor dat je ontwikkeling zoveel sneller gaat. Omdat we elkaar steeds na een aantal maanden weer terugzien krijg je de kans om enorm te verdiepen en op thema’s terug te komen.

Door POOL heb ik een paar belangrijke veranderingen in mijn leven kunnen doorvoeren. Het levensplezier is weer terug. De terugkerende weekenden in het jaar waren voor mij een moment van rust, groei, inzicht en uitdaging. En ook heel erg gezellig en met heerlijk eten! In de tussenliggende weken ga je aan de slag met het geleerde, alleen en met Ruth als coach. Heel fijn. Nu na het POOL jaar is het ‘werk’ nog niet klaar, ik heb veel middelen in handen gekregen die ik dagelijks gebruik.
-SK

Wat levert het POOL Jaarprogramma je op?

Oplossingen en handreikingen voor wat je in je leven bezighoudt en waar je (beter) mee wil leren omgaan. Je maakt je methoden en technieken eigen die je in de rest van je leven kunt toepassen.

Dat klinkt heel breed. En dat is het ook. Want wat je tegenkomt in je leven is ook breed.

Het kan gaan over inzicht in patronen, vinden van balans, verbeteren van relaties, verwerken van verdriet of loskomen van gevoelens en ideeën die je in de weg zitten.

Het leven is cyclisch, thema’s keren soms terug. Inzicht in wat er bij jezelf gebeurt en hoe je de situatie wil benaderen is dan essentieel.

Tijdens het POOL Jaarprogramma zit je in een kleine groep en doe je daarnaast ook veel individueel. Zo maken we gebruik van het feit dat sommige processen waardevol zijn in een groep en dat je andere beter alleen kunt ervaren.

Potentiële resultaten die je met POOL kunt bereiken

 • Je eigen moed, vrijheid en inspiratie terugvinden waardoor je op een prettige en veilige manier oude patronen kunt doorbreken
 • Omzetten van wat je in je hoofd wel weet naar het ook echt zo voelen en (be)leven
 • Verbinding leren maken tussen je binnenwereld en de buitenwereld
 • Beter leren kiezen
 • Jezelf anders leren zien en behandelen dan via je behaalde resultaten
 • Bewust maken van onbewuste processen
 • Los(ser) komen van de verwachtingen van anderen zonder het contact met de ander te verbreken of te verliezen
 • Leren mee te bewegen met wat het leven brengt zonder te breken
 • Verbetering in privé-werk balans
 • In contact komen met je lichaam/lijf
 • Eventuele blokkades opheffen
 • Relaties aangaan of verbeteren
 • Grenzen verleggen
 • Het onderzoeken en wegnemen van weerstanden

Talmor POOL weekenden persoonlijke ontwikkeling training cursus jaarprogramma 2022

Wat gaan we doen tijdens de weekenden?

We gaan aan het werk met alle processen die plaatsvinden tussen ‘jou en jou’ en ‘jou en je omgeving’. Je gaat je verdiepen in de thema’s die voor jou belangrijk zijn en wat voor jou geen aandacht behoeft laten we rusten. We gebruiken werkvormen en instrumenten uit o.a. de NLP, Mindfulness, hypnotherapie en coaching.

De weekenden vinden plaats in een prachtig stukje Nederland. Er zit voldoende ruimte in het programma voor ontspanning en reflectie, de tijd die nodig is voor transformatie.

Je bent er echt even helemaal uit, er wordt heerlijk voor je gekookt en je hebt een slaapkamer met douche en toilet voor jezelf alleen.

Spreekt dit je aan? Dan zien we je graag in de groep die start in januari 2024!

Data

Eerste weekend: vrij 19 – za 20 januari 2024
Tweede weekend: vrij 12 – za 13 april 2024
Derde weekend: vrij 13 – za 14 september 2024
Vierde weekend: vrij 22 – za 23 november 2024

Kosten

De kosten zijn €3.100,- en kan betaald worden in maximaal vier termijnen.

 • Voor huisartsen in Amsterdam betaalt het AOF de helft van het bedrag
 • Veel werkgevers en AOV verzekeraars zijn bereid het programma (deels) te betalen!

 

Ik oordeel veel minder hard over mezelf, en daardoor ook over anderen. Alsof mijn “pure” (oorspronkelijke / kinderlijke) belangstelling, onbevangenheid en verwondering weer terug is!

Voor wie is het POOL Jaarprogramma bedoeld?

Iedereen die aan de slag wil met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling is welkom.

Voor deze training is er geen specifieke doelgroep. We hebben 12 plaatsen, deze zitten meestal redelijk snel vol.

De trainer

Ruth Evers is van oorsprong verloskundige, en inmiddels bijna 15 jaar trainer, therapeut en eigenaar van Talmor. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen en woont in Amsterdam.

Ze heeft zich de laatste jaren succesvol toegelegd op het geven van individuele coaching, teamcoaching, teamtrainingen, creatieve therapie en traumabehandeling.

In de loop der jaren deed ze opleidingen op het gebied van coaching, hypnotherapie, NLP, Mindfulness en familieopstellingen.

Al deze kennis en ervaring heeft ze gebundeld in het POOL Jaarprogramma. “Ik zie ieder jaar enorm uit naar de POOL weekenden, waarin alle elementen waarvan ik zeker weet dat ze essentieel zijn voor persoonlijke ontwikkeling aan bod komen.”

Ruth is prettig in omgang, oordeelloos en liefdevol, maar tegelijkertijd ook scherp, confronterend en doortastend. Ze weet heel goed in te spelen op wat iemand of wat een koppel nodig heeft. Heel fijn dat Ruth altijd bespreekt wat ze denkt dat kan helpen aan vervolgsessies en daarbij veel ruimte laat voor ‘nu even niet, misschien later’.

Twijfel je nog?

We kunnen ons voorstellen dat je Ruth misschien graag wilt spreken, voor je besluit om mee te doen. Dat kan natuurlijk! Als je contact legt met Talmor plannen we een belafspraak voor je in.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

Enkele ervaringen na eerdere POOL weekenden

Zeer waardevolle ervaring. Gun jezelf een POOL jaar om te ontdekken wie je bent en wie je zou willen zijn. Een bijzonder jaar was het! Als ik terugval in mijn oude ik heb ik gelukkig mijn boekje vol met aantekeningen nog;-)
-EW

POOL was voor mij als een broodnodige pelgrimstocht. Ik had niet kunnen voorzien hoe leerzaam, uitdagend en bevrijdend de reis zou zijn. Als ik verdwaalde in een plotselinge of aanhoudende storm, was Ruth er als kompas, ze stelde me in staat zelf mijn route te hervinden. Voor mij is er geen weg terug, en heel eerlijk, ik ben nog altijd onderweg.
-ND

Bij Ruth vond ik een veilige plek met echt mens tot mens contact en waar alles er mocht zijn. Ruth heeft me geholpen om ingezette veranderingen te verdiepen en te ankeren. Samen hebben we zaadjes geplant voor nieuwe veranderingen. Ruth is een fijn mens en met haar ben ik gekomen waar ik eerder niet bij kon. Ik ben er heel blij mee.

Waarbij ik dacht dat de laatste dingen die mij zijn overkomen in 2020 de druppel waren waardoor ik te zwaar belast werd en daardoor alles zelf niet meer goed kon overzien heb jij mij, door naar me te luisteren en mijn eigen woorden terug te leggen, laten inzien dat ik eigenlijk juist dat laatste stukje heel goed had kunnen verwerken maar er nog veel meer oud zeer aanwezig was over andere gebeurtenissen.

De hulp van Ruth van een paar jaar terug ben ik nooit vergeten. Toen ik nu met een nieuw probleem vastliep, heb ik haar een mail gestuurd waarin ik zoiets schreef als: ‘ik weet niet of je dit soort dingen ook doet en of je mensen met dergelijke problemen ook helpt, maar ik zou graag jouw hulp willen’. Nou dat kon en ik kon ook nog eens snel terecht. Ze geeft zoveel vertrouwen dat ik ondanks de spanning en weerstand om erover te spreken, me volledig op mijn gemak voelde. Daarbij heeft ze de vinger op de zere plek gelegd en me door mijn weerstand heen geduwd en geloodst. Ik moest het zelf doen, maar Ruth was daar om te helpen en te ondersteunen wanneer ik dat nodig had. Ik kon hierdoor het gebeurde en de huidige situatie gaan accepteren samen met mijn verdriet erom. Verdriet en acceptatie bestaat nu naast elkaar en dat helpt mij verder. Elke dag weer een beetje meer.

Je hebt me geholpen weer sterker door het leven te gaan. Doordat je goed een spiegel voor wist te houden, mij hielp in het onderzoeken, en me af en toe streng toe te spreken. Ik raad je zeker bij anderen aan. Daarbij noem ik dat je op een ontspannen manier heel snel de aansluiting wist te vinden met mij. Het voelde meteen veilig om mij bij je open te stellen. Je legt liefdevol vingers op de plekken waar het pijn doet, je maakt wel eens een grap, je deelt eigen ervaringen en zorgt voor inzichten.

Het inzicht dat ik gekregen heb ik dat ik er mag zijn zoals ik ben, of beter gezegd was dit het inzicht dat ik kreeg: ik dacht vaak dat ik er niet mocht zijn zoals ik ben. Door verhelderende gesprekken en oefeningen heb ik inzicht gekregen in wat mij daarin stuurde. Ik handelde vanuit een angst dat ik afgewezen word, dat ik er dus niet mag zijn. Vanuit die angst maakte ik keuzes die niet helemaal verbonden waren met de persoon wie ik echt ben. Nu heb ik, de ene keer beter dan de andere keer, in de gaten wanneer deze angst weer opspeelt. Deze weet ik nu een plek te geven, te zien als een raadgever waar ik een keuze in heb om naar te luisteren. Sindsdien voel ik me krachtiger en meer verbonden.

Ik wist niet precies wat ik kwam doen maar ik wist wel dat het tijd was om iets te doen voor/aan mezelf. En dat ik Ruth een fijn iemand vond. Dus me ingeschreven en echt veel meer bereikt dan ik had verwacht. Vooral omdat het 4 weekenden zijn ontkom je niet aan je leerproces.

Lees hier alle eerdere ervaringen van mensen met het POOL  Jaarprogramma.

Twijfel je nog? Plan dan een afspraak in met Ruth, zij beantwoordt graag al je vragen. Neem hiervoor contact op met Talmor door te mailen naar info@talmor.nl.

POOL Jaarprogramma?

Het POOL Jaarprogramma is het jaarprogramma voor persoonlijke ontwikkeling van Talmor. POOL staat voor Persoonlijke Ontwikkeling Op Langetermijn. En dat is precies waar het om gaat; een blijvende verandering!
 
ꕤ Gedurende vier weekenden ga je met een kleine groep aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling.
 
ꕤ Waar je precies mee aan de slag gaat bepaal je voor een groot deel zelf.
 
ꕤ Uiteraard doe je dat niet alleen, je wordt persoonlijk begeleid door een zeer ervaren en betrokken coach: Ruth Evers.
 
ꕤ Alle elementen die onmisbaar zijn bij persoonlijke ontwikkeling komen aan bod.
 
ꕤ Maar ook rust, de natuur in, lekker en gezond eten, een hele fijne privé kamer en ruimte voor ontspanning maken onderdeel uit van het programma.

Wanneer?

Eerste weekend: vrij 19 – za 20 januari 2024
Tweede weekend: vrij 12 – za 13 april 2023
Derde weekend: vrij 13 – za 14 september 2023
Vierde weekend: vrij 22 – za 23 november 2023

(je schrijft je in voor het gehele jaar, deelnemen aan losse weekenden is niet mogelijk)

Inschrijfdeadline is 15 december 2023

Kosten?

De kosten zijn €3.100,- en kan betaald worden in maximaal vier termijnen .

 • Voor huisartsen in Amsterdam betaalt het AOF de helft van het bedrag
 • Veel werkgevers en AOV verzekeraars zijn bereid het programma (deels) te betalen!
 • Een weekend is steeds een vrijdag-zaterdag met één overnachting, het programma op zaterdag duurt tot na het diner
 • Inschrijving op volgorde van binnenkomst

Waar?

Het POOL Jaarprogramma vindt plaats op een van de mooiste plekken van Nederland: Nieuw Allardsoog, Bakkeveen, Friesland.

Wie?

Dit is hét jaarprogramma voor iedereen die een blijvende stap wil zetten in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Wist je dat..

ꕤ   Veel werkgevers dit jaartraject voor persoonlijke ontwikkeling gedeeltelijk of geheel willen betalen?

ꕤ   Soms kun je deel van de kosten vergoed krijgen door je zorgverzekering. Dat hangt af van je zorgverzekeraar en je pakket. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie!

Wat anderen zeggen over POOL en over Ruth als coach

Ik vond de POOL heeeeeel waardevol, juist door de groep en het delen. En de verschillende methoden waarmee je mij en ons inzicht gaf. De groep was echt een optelsom!
-IG

Je hebt mij laten inzien dat bepaalde gebeurtenissen in het leven niet persé een plekje hoeven te krijgen. Maar ook juist heel goed mogen blijven bestaan en dat dat juist daardoor je kunnen helpen in de toekomst.

Door de ontspanning en ontwapening en veiligheid die Ruth weet te brengen tijdens onze bijeenkomsten, liet ze mij inzicht krijgen in mijn patronen. Wat mij helpt en wat mij belemmert in het dagelijks leven. Er kan gehuild worden, er kan gelachen worden en er is vooral plek om jezelf te zijn.

De individuele coaching heeft voor mij echt iets opgelost. In de coaching pak je een persoonlijk probleem aan. Daar ben ik je echt ‘eeuwig’ dankbaar voor!

Ik kreeg inzichten in mijn troebele emoties en de rol van schaamte. Ik voel nu meer rust en beweging, minder kramp en angst en ik ben me meer bewust van wat er in mijn lijf gebeurt.

Ik probeer in mijn leven nu minder ‘poppetje gezien, kastje dicht’. Maar het meer als ervaringen te zien die mij verder helpen in het leven. Waarvan het goed is dat bepaalde gedachten en emoties er nog zijn. En ze niet meteen wegstoppen omdat het ‘voorbij’ is. Meer accepteren dat bepaalde dingen gewoon wat langer de tijd nodig hebben en ook weer terug mogen komen. Als mijn lichaam aangeeft dat er klachten zijn dan probeer ik ook meer te werken aan de spanning van mijn lichaam doormiddel van de oefeningen die je mij geleerd hebt.

Een inzicht dat ik van jou heb gekregen is dat het oké is om voor mezelf te kiezen. Ook al blijft dat af en toe lastig. En ik ben me bewust geworden van mijn bouwstenen.

Je weet het zelf niet, maar je zit nog regelmatig over mijn schouder mee te kijken 😉
Dan sta ik op het punt om ergens ‘ja’ tegen te zeggen en dan hoor ik jou zeggen: ‘Past dit NU wel in jouw leven?’. En vervolgens denk ik er nog eens over na en kies ik veel bewuster voor een ‘ja’ of een ‘nee’.