POOL Weekenden Jaarprogramma – wat (oud)deelnemers zeggen

Talmor POOL weekenden persoonlijke ontwikkeling training cursus jaarprogramma 2022

Ik vond het alleen al fantastisch om te zien hoe Ruth in een groep van 12 mensen ieder hun eigen proces kon laten beleven. Op de juiste momenten de juiste mensen aanspreken of juist laten. Echt vet 🙂 en dat in een zeer veilig klimaat. Dan nog een top locatie en fantastisch eten!! Je geeft jezelf echt een kado als je mee doet met POOL.

Floor

…“dat je heel hard werkt aan van alles wat er speelt in je leven, maar dat je steeds tegen dezelfde dingen aan blijft lopen”… Ja, dat herkende ik wel. Toch vond ik de POOL weekenden een grote stap, maar Ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik die heb gezet! In een schitterende omgeving, met Ruth en Marieke die ontroerend goed voor je zorgen en je alle mogelijkheden geven om jezelf te ontwikkelen, in een groep met prachtige mensen, ben ik echt verder gekomen met de thema’s die spelen in mijn leven. Het was de meest zinvolle investering in mezelf die ik in lange tijd gedaan heb. Maar naast zinvol waren de weekenden ook warm, waardevol, en liefdevol, maar ik zat dan ook in een top- groep. En had een top- coach, maar die is gegarandeerd!

I., gynaecoloog

Mocht je twijfelen, niet doen! Het POOL weekenden jaarprogramma is een cadeau aan jezelf. Eindelijk een training die niet een aantal weken een goed gevoel geeft, maar een training die daadwerkelijk een jaar lang focust op daadwerkelijke ontwikkeling en verandering op lange termijn. Ik dacht dat ik nooit zou meedoen aan een groepstraining, maar het is een hele fijne en vertrouwde ervaring geweest. Al die momenten waarin je de bevestiging krijgt dat je niet de enige bent die wel eens twijfelt, een slechte keuze maakt of iets met zich meedraagt. Ruth weet wat ze doet, waar ze het over heeft en ziet wat je nodig hebt. En dit alles in een vertrouwde en prachtige omgeving. Go for it!

A.

Het Pool weekenden Jaarprogramma was voor mij: tijd voor mezelf, tijd voor bezinning. Alleen, maar ook in de groep. In het “Hoge Noorden”, maar ook thuis. Hard werken, maar ook tijd voor ontspanning. Ik ben beter naar mezelf gaan luisteren. Ik ben beter voor mezelf gaan zorgen. Ik maak keuzes die goed voor me zijn. Ruth is helder, zacht, maar ook to the point. Fijn dat er tussen de weekenden ook ruimte was voor terugkoppeling. Marieke heeft voor ons heerlijk gekookt. Echte verwennerij. Voor mij was na weekend 4 de cirkel rond. Het klopte! Genoeg handvatten en tools om het zelf te doen.

Heidi, verloskundige

Het hele leven is na POOL voor mij een stuk helderder geworden. Ruth geeft hele liefdevolle, veilige en kundige begeleiding. Het was een cadeau om mee te mogen doen.

B.

Ik heb mij destijds ingeschreven voor de POOL omdat ik, als ZZP praktijkmanager van diverse huisartsenpraktijken, moeite had om werk en privé gescheiden te houden. Met name gaf dit privé echte problemen.

De poolweekenden hebben mij meer gebracht dan ik ooit kon hopen. Ruth wist met veel respect en liefde mee te lopen in mijn obstakels. Van sommige obstakels was ik op de hoogte maar een aantal waren echte Eyeopeners, dit was best een confrontatie met mijzelf. Hier heeft Ruth mij geweldig in begeleid en diverse handvatten aangereikt waar ik uit kon kiezen. Hierdoor heb ik makkelijker keuzes kunnen maken die voor mij echt nodig waren. Fijn was het dat Ruth tussen de weekenden door ook bereikbaar was. Een enorm pluspunt was de locatie, in Friesland, hierdoor ben je helemaal los van je dagelijkse beslommeringen. Er werd heerlijk voor ons gekookt en gezorgd door Marieke.

Inmiddels ervaar ik dat de opgedane kennis en de door mij gemaakte keuzes een verrijking voor mijzelf en mijn privéleven zijn. Een jaar is juist goed, maar wat zal ik het missen!

Eveline, praktijkmanager huisartsenpraktijken

Ik heb de POOL weekenden als intensief maar ook heel gezellig en warm ervaren.

Ik zag er als een berg tegenop om 2 dagen van huis te zijn en dan ook nog eens van vroeg tot laat aan de gang te zijn. Maar door de uitstekende verzorging en het afwisselende programma viel dit ontzettend mee. Ik ging iedere keer met een goed gevoel naar huis.

Door in de weekenden alleen maar met jezelf bezig te zijn, heeft het me bewust gemaakt, van wie ik nu eigenlijk écht ben en wat ík echt wil. Het heeft me handvatten gegeven om te gaan met (voor mij) lastige situaties.

Juist ook door het delen (van bepaalde dingen) met de groep heeft het me doen realiseren waar ik eigenlijk voor sta.

Door die weekenden heb ik me echt weer even kunnen opladen!

M., klinisch verloskundige

POOL heeft voor mij betekend:

Apart gezette tijd om me meer bewust te worden van wat ik belangrijk vind in het leven, d.w.z. verbinding, met mezelf en met anderen -grenzen aangeven -even weg van de hectiek en tot rust komen. Waardevolle oefeningen om te focussen, en om mezelf beter te begrijpen -handvatten om mezelf op waarde te schatten -bijzondere ontmoetingen met de medecursisten, de veilige omgeving die Ruth wist te creëren en vast te houden gedurende alle weekenden -iedereen mocht er zijn, geen oordeel. Maatjes (veel aan gehad). Zeer waardevol, ik kan het iedereen aanraden die op persoonlijk vlak vooruit wil.

Janneke, verloskundige

De Poolweekenden hebben voor mij een kentering in mijn leven betekend. Ik heb mijzelf gevonden en dan met name ontdekt wat ik waard ben en wat ik voor de toekomst voor mijzelf zou willen. Zelfvertrouwen en zelfcompassie zijn hierin mijn kernwoorden.

L.K., huisarts

Pool heeft mij sterker gemaakt in voelen wat voor mij belangrijk is en geholpen daar concrete stappen in te maken.
Deze ontwikkeling is gevoed door de oefeningen, met mezelf en met elkaar, maar ook door de directe, liefdevolle aanpak van Ruth.
Het ‘zo ver weg’ zijn van de bewoonde wereld en de verwennerijen van Marieke hebben dit proces versterkt.
De groep zelf voelde al snel vertrouwd, aangezien iedereen zich op een of ander moment bloot gaf.
Liefst zou ik er jaarlijks mee doorgaan!

M.H.

De Poolweekenden waren in 1e instantie confronterend en spannend. Ik kwam in een warme en veilige omgeving terecht, je gaat met jezelf aan de slag en het opent nieuwe inzichten in jezelf en je krachten. De begeleiding van Ruth was echt heel goed, respectvol en warm en gelukkig op een nuchtere manier. We hebben elkaar steeds beter leren kennen en het wederzijds respect was enorm groot. Gehuild maar ook enorm gelachen. Er was genoeg ruimte voor ontspanning en de soms confronterende oefeningen wisselde af met leuke activiteiten. Het heeft me handvatten gegeven om mijn leven anders in te richten. Mooie omgeving en lekker gegeten. Voelde al na het 1e weekend als een cadeau voor mezelf.

I.S.

Na Pool wist ik wat waar is over mezelf en welke onwaarheden mij daarvoor belemmerd hadden. Ik durf weer keuzes te maken en dromen te creëren. Ik voel mij opnieuw geboren!

Yvonne B.

Zeer waardevolle ervaring. Gun jezelf een POOL jaar om te ontdekken wie je bent en wie je zou willen zijn. Een bijzonder jaar was het! Als ik terugval in mijn oude ik heb ik gelukkig mijn boekje vol met aantekeningen nog;-)

EW

POOL was voor mij als een broodnodige pelgrimstocht. Ik had niet kunnen voorzien hoe leerzaam, uitdagend en bevrijdend de reis zou zijn. Als ik verdwaalde in een plotselinge of aanhoudende storm, was Ruth er als kompas, ze stelde me in staat zelf mijn route te hervinden. Voor mij is er geen weg terug, en heel eerlijk, ik ben nog altijd onderweg.

ND

Door de POOL weekenden heb ik een paar belangrijke veranderingen in mijn leven kunnen doorvoeren. Het levensplezier is weer terug. De terugkerende weekenden in het jaar waren voor mij een moment van rust, groei, inzicht en uitdaging. En ook heel erg gezellig en met heerlijk eten! In de tussenliggende weken ga je aan de slag met het geleerde, alleen en met Ruth als coach.  Heel fijn.  Nu na het POOL jaar is het ‘werk’ nog niet klaar, ik heb veel middelen in handen gekregen die ik dagelijks gebruik.

SK

Je hebt mij laten inzien dat bepaalde gebeurtenissen in het leven niet persé een plekje hoeven te krijgen. Maar ook juist heel goed mogen blijven bestaan en dat dat juist daardoor je kunnen helpen in de toekomst.

Door de ontspanning en ontwapening en veiligheid die Ruth weet te brengen tijdens onze bijeenkomsten, liet ze mij inzicht krijgen in mijn patronen. Wat mij helpt en wat mij belemmert in het dagelijks leven. Er kan gehuild worden, er kan gelachen worden en er is vooral plek om jezelf te zijn.

De individuele coaching heeft voor mij echt iets opgelost. In de coaching pak je een persoonlijk probleem aan. Daar ben ik je echt ‘eeuwig’ dankbaar voor!

Ik oordeel veel minder hard over mezelf, en daardoor ook over anderen. Alsof mijn “pure” (oorspronkelijke / kinderlijke) belangstelling, onbevangenheid en verwondering weer terug is!

Ik kreeg inzichten in mijn troebele emoties en de rol van schaamte. Ik voel nu meer rust en beweging, minder kramp en angst en ik ben me meer bewust van wat er in mijn lijf gebeurt.

Ik probeer in mijn leven nu minder ‘poppetje gezien, kastje dicht’. Maar het meer als ervaringen te zien die mij verder helpen in het leven. Waarvan het goed is dat bepaalde gedachten en emoties er nog zijn. En ze niet meteen wegstoppen omdat het ‘voorbij’ is. Meer accepteren dat bepaalde dingen gewoon wat langer de tijd nodig hebben en ook weer terug mogen komen. Als mijn lichaam aangeeft dat er klachten zijn dan probeer ik ook meer te werken aan de spanning van mijn lichaam doormiddel van de oefeningen die je mij geleerd hebt.

Een inzicht dat ik van jou heb gekregen is dat het oké is om voor mezelf te kiezen. Ook al blijft dat af en toe lastig. En ik ben me bewust geworden van mijn bouwstenen.

Ruth is prettig in omgang, oordeelloos en liefdevol, maar tegelijkertijd ook scherp, confronterend en doortastend. Ze weet heel goed in te spelen op wat iemand of wat een koppel nodig heeft. Heel fijn dat Ruth altijd bespreekt wat ze denkt dat kan helpen aan vervolgsessies en daarbij veel ruimte laat voor ‘nu even niet, misschien later’.

Je weet het zelf niet, maar je zit nog regelmatig over mijn schouder mee te kijken 😉
Dan sta ik op het punt om ergens ‘ja’ tegen te zeggen en dan hoor ik jou zeggen: ‘Past dit NU wel in jouw leven?’. En vervolgens denk ik er nog eens over na en kies ik veel bewuster voor een ‘ja’ of een ‘nee’.

Bij Ruth vond ik een veilige plek met echt mens tot mens contact en waar alles er mocht zijn. Ruth heeft me geholpen om ingezette veranderingen te verdiepen en te ankeren. Samen hebben we zaadjes geplant voor nieuwe veranderingen. Ruth is een fijn mens en met haar ben ik gekomen waar ik eerder niet bij kon. Ik ben er heel blij mee.

Waarbij ik dacht dat de laatste dingen die mij zijn overkomen in 2020 de druppel waren waardoor ik te zwaar belast werd en daardoor alles zelf niet meer goed kon overzien heb jij mij, door naar me te luisteren en mijn eigen woorden terug te leggen, laten inzien dat ik eigenlijk juist dat laatste stukje heel goed had kunnen verwerken maar er nog veel meer oud zeer aanwezig was over andere gebeurtenissen.

De hulp van Ruth van een paar jaar terug ben ik nooit vergeten. Toen ik nu met een nieuw probleem vastliep, heb ik haar een mail gestuurd waarin ik zoiets schreef als: ‘ik weet niet of je dit soort dingen ook doet en of je mensen met dergelijke problemen ook helpt, maar ik zou graag jouw hulp willen’. Nou dat kon en ik kon ook nog eens snel terecht. Ze geeft zoveel vertrouwen dat ik ondanks de spanning en weerstand om erover te spreken, me volledig op mijn gemak voelde. Daarbij heeft ze de vinger op de zere plek gelegd en me door mijn weerstand heen geduwd en geloodst. Ik moest het zelf doen, maar Ruth was daar om te helpen en te ondersteunen wanneer ik dat nodig had. Ik kon hierdoor het gebeurde en de huidige situatie gaan accepteren samen met mijn verdriet erom. Verdriet en acceptatie bestaat nu naast elkaar en dat helpt mij verder. Elke dag weer een beetje meer.

Je hebt me geholpen weer sterker door het leven te gaan. Doordat je goed een spiegel voor wist te houden, mij hielp in het onderzoeken, en me af en toe streng toe te spreken. Ik raad je zeker bij anderen aan. Daarbij noem ik dat je op een ontspannen manier heel snel de aansluiting wist te vinden met mij. Het voelde meteen veilig om mij bij je open te stellen. Je legt liefdevol vingers op de plekken waar het pijn doet, je maakt wel eens een grap, je deelt eigen ervaringen en zorgt voor inzichten.

Het inzicht dat ik gekregen heb ik dat ik er mag zijn zoals ik ben, of beter gezegd was dit het inzicht dat ik kreeg: ik dacht vaak dat ik er niet mocht zijn zoals ik ben. Door verhelderende gesprekken en oefeningen heb ik inzicht gekregen in wat mij daarin stuurde. Ik handelde vanuit een angst dat ik afgewezen word, dat ik er dus niet mag zijn. Vanuit die angst maakte ik keuzes die niet helemaal verbonden waren met de persoon wie ik echt ben. Nu heb ik, de ene keer beter dan de andere keer, in de gaten wanneer deze angst weer opspeelt. Deze weet ik nu een plek te geven, te zien als een raadgever waar ik een keuze in heb om naar te luisteren. Sindsdien voel ik me krachtiger en meer verbonden.

Ik wist niet precies wat ik kwam doen maar ik wist wel dat het tijd was om iets te doen voor/aan mezelf. En dat ik Ruth een fijn iemand vond. Dus me ingeschreven en echt veel meer bereikt dan ik had verwacht. Vooral omdat het 4 weekenden zijn ontkom je niet aan je leerproces.

Ik vond de POOL heeeeeel waardevol, juist door de groep en het delen. En de verschillende methoden waarmee je mij en ons inzicht gaf. De groep was echt een optelsom!